Gem de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 5 Aug 2015 | 1498 vizualizari

 

Am avut norocul sa pot cumpara caise de tara. Am luat putine, ca nu mai fac in cantitati mari dulceturi, compoturi si alte cele. Au fost mai micute decat cele din piata, dar atat de aromate si parfumate, iar de gust nu mai vorbesc! Bineinteles mi-am orpit o portie generoasa sa mananc prima data, apoi am pus de un gem si a rezultat o nebunie de gem. Sotul care nu e fan gemuri/dulceturi, pot sa zic ca asta i-a placut in mod special. Asa ca, pentru a obtine gemuri bune, cautati sa luati fructe de tara.

 

INGREDIENTE

  • 2 boluri cu caise fara samburi
  • 1 bol zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le rupem in jumatati. Le punem intr-o oala de tuci, turnam zaharul. Dam la frigider pentru circa doua ore, timp in care amestecam de vreo doua ori. Dupa acest timp, punem oala pe foc, focul il dam ceva mai mare. Cand incepe sa fiarba, reglam focul potrivit, amestecam din cind in cand. Cand vedem ca incepe sa se ingroase, luam pe o farfuriuta, lasam sa se raceasca si daca are consistenta dorita, atunci tragem oala de pe foc. In borcanele curate, punem gemul fierbinte, inchidem capacele. Le invelim intr-o patura si le lasam asa pana a doua zi, cand le etichetam si le punem la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:53

Il ador!

Rocsi 1

10.08.2015, 20:40

Daniela

Rocsi 1

10.08.2015, 20:41

Multumesc Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Gem de zarzare