Gem de caise cu miez de samburi de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Iul 2011 | 3811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (fara samburi)
  • 1kg si 200 gr zahar
  • aspirina sau putin conservant(asta doar sa fiti mai siguri ca va tine gemul )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu miez de samburi de caise:

Caisele le spalam bine sub jetul de apa.

le punem la scurs intr-o sita.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.

dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.

lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.

mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).

mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.

asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.

acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.

a 2 a zi le dam la loc racoros.

Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de caise cu miez de samburi de caise-0
Gem de caise cu miez de samburi de caise-1
Gem de caise cu miez de samburi de caise-2
Gem de caise cu miez de samburi de caise-3

COMENTARII (31)

Rocsi

Rocsi 1

04.08.2011, 21:19

eduard

Silvioara

Silvioara 1

09.08.2011, 21:16

Asa facea si mama gemul de caise, cu samburi prin el si era delicios...

Rocsi

Rocsi 1

11.08.2011, 11:18

silvioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!