Gem de caise cu miez de samburi de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Iul 2011 | 6276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (fara samburi)
  • 1kg si 200 gr zahar
  • aspirina sau putin conservant(asta doar sa fiti mai siguri ca va tine gemul )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu miez de samburi de caise:

Caisele le spalam bine sub jetul de apa.

le punem la scurs intr-o sita.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.

dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.

lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.

mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).

mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.

asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.

acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.

a 2 a zi le dam la loc racoros.

Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu miez de samburi de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

04.08.2011, 21:19

eduard

Silvioara 1

09.08.2011, 21:16

Asa facea si mama gemul de caise, cu samburi prin el si era delicios...

Rocsi 1

11.08.2011, 11:18

silvioara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de zarzare