Gem de caise cu miez de samburi de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Iul 2011 | 5402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (fara samburi)
  • 1kg si 200 gr zahar
  • aspirina sau putin conservant(asta doar sa fiti mai siguri ca va tine gemul )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu miez de samburi de caise:

Caisele le spalam bine sub jetul de apa.


le punem la scurs intr-o sita.


le taiem in doua si le scoatem samburii.


intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.


lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.


dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.


amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.


lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.


mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).


mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.


borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.


asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.


acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.


a 2 a zi le dam la loc racoros.


Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu miez de samburi de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

04.08.2011, 21:19

eduard

Silvioara 1

09.08.2011, 21:16

Asa facea si mama gemul de caise, cu samburi prin el si era delicios...

Rocsi 1

11.08.2011, 11:18

silvioara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise