Gem de capsuni

de Rocsi in Dulceata / Gem, 8 Iun 2011 | 2909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni bine coapte
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa.

Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.

Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.

Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.

Invartim in gem cu o lingura de lemn la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.

Spre final taiem lamaia feliute mici, ii dam drumul in gem.

Mai lasam sa dea cateva clocote.

Gemul trebuie sa aiba consistenta potrivita: nu trebuie sa fie lichid dar nici sa il fierbeti prea tare.

Eu iau mereu putin pe o farfurioara, il dau la rece si daca imi place cum este atunci cand s-a racit, trag oala de pe foc.

In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.

Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.

Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.

Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le etichetati si le dati la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.06.2011, 10:47

-scump dia scump
-lilik,mena,mamaieelena
-normal gaby tu ce crezi?

mihaelaM 1

10.06.2011, 15:11

Rocsi 1

12.06.2011, 18:50

multumesc mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!