Gem de capsuni

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2016 | 2148 vizualizari

 

Capsunile sunt fructele preferate in acest sezon si gradina produce din plin.M-am gandit sa fac un gem din aceste fructe delicioase si am reusit cel mai bun gem de pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 1.200 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul deasupra.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.


A doua zi am scos vasul din frigider si am pus capsunile cu tot cu zeama lasata intr-o cratita cu fundul gros si le-am pus la fiert la foc potrivit.Din cand in cand am adunat spuma formata deasupra.


Dupa ce a fiert gemul de capsuni si a scazut pe jumatate am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si am tras cratita de pe foc.Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate,deasupra am adaugat cate o feliuta de lamaie si am inchis bine borcanele.Le-am pus intr-un prosop mai gros si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.Putem pastra gemul in camara si doi ani.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

pentru a verifica daca gemul de capsuni a fiert destul scoateti pe o farfurie putin gem si daca acesta se incheaga inseamna ca afiert destul.

2

deasupra am pus o feliuta de lamaie este secretul care il stiu de la mamaia mea ca sa nu faca floare deasupra sau sa se zahariseasca gemul sau dulceata.

3

cand punei gemul in borcane puneti dedesuptul borcanului un cutit sau asezati borcanele intr-o tava de inox cu putina apa ca sa nu se sparga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings 1

31.05.2016, 21:29

Imi place!

reisnaor_2006 1

31.05.2016, 21:54

multumesc dragii mei

mirela0911 1

01.06.2016, 09:04

Delicios gemul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni