GEM DE GUTUI

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 15 Oct 2009 | 17952 vizualizari

 

am incercat si am reusit...are un gust dulce acrisor...

 

INGREDIENTE

  • 8 gutui
  • 2,5 kg zahar
  • 6 cani de apa
  • sare de lamaie,mi-ar fi placut sa folosesc lamai dar nu am avut la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE GUTUI:

Am curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa...

Cat timp am razuit gutuile am facut siropul...cele 6 cani de apa si zaharul..l-am fiert pana s-a topit tot zaharul si a inceput sa se lege...am adaugat gutuile..l-am lasat sa fiarba cam 20-30 minute apoi am adaugat si sarea de lamaie,dupa gust...l-am fiert la foc mic..in total cam o ora si 15 minute...a capatat o culoare rozalinda..mi-au iesit 7 borcanele de 400g si 2 de 800g...

TIPS-URI

1

in timpul fierberii am strans spuma rezultata cu o lingura de inox...

Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE GUTUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Oana 1

15.10.2009, 00:46

Mmm, ador gemul/dulceata de gutui!

ramo_cata 1

15.10.2009, 00:50

oana si mie imi place dar sa nu fie ff dulce..

Michelle 1

11.11.2009, 11:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise