Gem de mere cu scortisoara

de Kamelia92 in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 12872 vizualizari

 

Nu e o rețeta de conserva..ci un gem ce se tine la frigider, dar ce se papa foarte rapid.. La noi așa a fost :) ușor de făcut, gustos si sănătos :)

 

INGREDIENTE

  • 2kg mere
  • 500g zahar
  • 300 ml apa
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere cu scortisoara:

Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15 minute in total. Se incorporeaza zaharul si se lăsa pe foc minim încă 5-10 minute. ulterior adaugam o lingurita cu vârf de scortisoara. După 5-10 minute stingem focul, lăsăm sa se raceasca, punem  in borcane si dam la frigider.  Mie mi-au ieșit 2 borcanele de 1l si încă un pic. 

E bun la orice : blinii, pankakes sau tartine :)

pofta buna :)

TIPS-URI

1

Cele 2 kg de mere se calculează din merele deja curatate. Daca am lua inițial 2 kg mere, in procesul curatarii se pierde din masa si gemul va ieși prea dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.08.2013, 18:02

Mmm ce aromat!

- Andreea - 1

01.08.2013, 20:00

Luana87 1

14.09.2014, 22:05

Am facut si eu azi ce bun a iesit..am adaugat putina gelatina si jumatate de zeama de lamaie.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de mere