Gem de mere cu scortisoara

de Kamelia92 in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 9882 vizualizari

 

Nu e o rețeta de conserva..ci un gem ce se tine la frigider, dar ce se papa foarte rapid.. La noi așa a fost :) ușor de făcut, gustos si sănătos :)

 

INGREDIENTE

  • 2kg mere
  • 500g zahar
  • 300 ml apa
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere cu scortisoara:

Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15 minute in total. Se incorporeaza zaharul si se lăsa pe foc minim încă 5-10 minute. ulterior adaugam o lingurita cu vârf de scortisoara. După 5-10 minute stingem focul, lăsăm sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider. Mie mi-au ieșit 2 borcanele de 1l si încă un pic.


E bun la orice : blinii, pankakes sau tartine :)


pofta buna :)

 

TIPS-URI

1

Cele 2 kg de mere se calculează din merele deja curatate. Daca am lua inițial 2 kg mere, in procesul curatarii se pierde din masa si gemul va ieși prea dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.08.2013, 18:02

Mmm ce aromat!

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 20:00

Luana87 1

14.09.2014, 22:05

Am facut si eu azi ce bun a iesit..am adaugat putina gelatina si jumatate de zeama de lamaie.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere,pere si gutui