Gem de prune

de gaby_duceag in Conserve, 7 Sep 2011 | 4819 vizualizari

 

Inspirata dupa o retete de-a Bucatarului Maniac, am facut cea mai buna si mai frumos colorata portie de gem de prune.
Ca sa va pot arata ce culoare frumoasa are, am bagat degetelul si-am desenat pe farfurie. Si pentru ca tot era rosu..ce puteam desena decat..o inima , fie ea si din gem de prune :-)))))

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Cand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best.
De ce?
Pai mi-am amintit de toamna trecuta.
Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o ciorba de afumaturi.
Carnita era fiarta, pusesem legumele, cand suna telefonul.
- Merg la Dorna, vii cu mine?
- Nu pot, am ciorba pe foc.
- Ce conteaza? Opreste-o si hai!
:))))

Oprit ciorbita, plecat la plimbare.
Am venit destul de tarziu..ciorba a ramas asa {blush}
Am continuat-o a doua zi (intocmai ca gemul asta :))) )
Cand a mancat Cezar ciorba (el fiind un mofturici care ..rar nu comenteaza la ceva :P ) a zis :
- E cea mai buna ciorba pe care-am mancat-o vreodata.

Morala. Ce incepi azi, lasa pe maine, ca iese mai bine :))))

Nu as putea scrie o reteta fixa, cu cantitati batute-n cuie sau timp obligatoriu de respectat.
Daca reteta spunea ca se pun 350 gr zahar per kg prune, pai eu am pus 1 kg la 5 kg prune.
Erau destul de coapte si de dulci , nu am simtit nevoia sa pun mai mult.

Am spalat bine prunele, le-am scurs si le-am curatat de samburi.

Intr-o cratita mare, cu fund dublu, le-am pus la fiert. FARA ZAHAR!
Le-am fiert timp de doua ore , la foc mic, amestecand la inceput mai des pana au lasat zeama,apoi mai rar.

Am oprit focul, am pus capac si am lasat pentru a doua zi.

Am pus iar la fiert adaugand si zaharul. Daca sunt suficient de zemoase nu-l adaugati, mai fierbeti asa si-l puneti mai la sfarsit; ale mele fiind deja coapte si dulci, a trebuit sa pun zaharul.
Am amestecat destul de des, n-am vrut sa risc sa-l afum.

Fierbeti pana ajunge la consistenta pe care o doriti. Eu l-am fiert inca o ora si jumatate.

L-am pus fierbinte in borcane curate pe care le-am bagat intr-o patura groasa.

Nu am idee cum se pastreaza in camara. Puteti sa-l fierbeti putin mai mult daca-l pastrati timp indelungat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

10.09.2011, 09:03

Multumesc tuturor!

Kori 1

11.10.2011, 14:26

super buna, si eu vreau sa fac

diaconta 1

07.11.2011, 21:34

io la asta n-am fost
deci ai bagat deshtu-n ea? si te-ai apucat sa desenezi?
ai facut si pe pereti ,ori numa'n farfurie?
da' ma uit mai jos si vad ca si kamy si-a bagat deshtu'n ea o fi vreo noua moda sa stiu la anu' ca-n asta n-am avut prune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan