Gem de prune

de Lorra in Conserve, 30 Aug 2012 | 3144 vizualizari

 

Este unul din preferatele mele, dulce si aromat, ideal pentru diminetile in care ai pofta de un ceai cald servit cu felii de paine unse cu unt si gem, pentru indulcit diverse deserturi, sau pentru prepararea prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune (bine coapte)
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.


Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic pana ce acesta scade si se incheaga.


Aproape de final se adauga zeama de lamaie si se mesteca bine.


Se pune putin gem pe o farfurioara pentru a face testul final. Dupa ce acesta se raceste, trebuie sa fie bine inchegat si sa aiba, de exemplu, consistenta mierii de albine.


Cand este gata, se lasa la racit si se pune in borcane bine spalate si sterilizate (eu le sterilizez clasic, prin fierbere).


Borcanele (fara a avea capacele) se aseaza pe o tava si se baga in cuptorul preincalzit, pentru 10-11 min., pentru formarea acelei cruste deasura gemului, pentru o mai buna conservare, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa la racit in loc calduros, invelite in prosoape de bucatarie sau o paturica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lorra 1

01.09.2012, 08:13

Cris2711 1

09.09.2012, 20:45

place

Lorra 1

10.09.2012, 09:59

ma bucur Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune