Gem de prune

de Lorra in Conserve, 30 Aug 2012 | 5117 vizualizari

 

Este unul din preferatele mele, dulce si aromat, ideal pentru diminetile in care ai pofta de un ceai cald servit cu felii de paine unse cu unt si gem, pentru indulcit diverse deserturi, sau pentru prepararea prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune (bine coapte)
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

     Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.

   Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic pana ce acesta scade si se incheaga.

   Aproape de final se adauga zeama de lamaie si se mesteca bine.

   Se pune putin gem pe o farfurioara pentru a face testul final. Dupa ce acesta se raceste, trebuie sa fie bine inchegat si sa aiba, de exemplu, consistenta mierii de albine.

   Cand este gata, se lasa la racit si se pune in borcane bine spalate si sterilizate (eu le sterilizez clasic, prin fierbere). 

   Borcanele (fara a avea capacele) se aseaza pe o tava si se baga in cuptorul preincalzit, pentru 10-11 min., pentru formarea acelei cruste deasura gemului, pentru o mai buna conservare, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa la racit in loc calduros, invelite in prosoape de bucatarie sau o paturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat