Gem de struguri

de diaconta in Conserve, 22 Oct 2018 | 1003 vizualizari

 

O reţetă cu ingrediente puţine, foarte migăloasă, dar pot să vă spun că rezultatul este un deliciu. Merită să o pregătiţi, mai ales dacă aveţi struguri foarte dulci din grădină.
Anul acesta am avut foarte multe fructe de la grădină şi parcă, oricât de obositor a fost, era păcat să nu le punem la păstrare în cămară.
Si pentru că după ce am cules strugurii pentru vin, tot au mai rămas foarte mulţi, m-am gândit să fac şi nişte gem.
De fapt, văzusem pe blogul Angelicăi, Angel’s food, dulceaţă de struguri. Tare mult mi-a plăcut ideea.
Doar ca Angelica a păstrat cojile întregi. Noua nu ne plac aşa şi m-am gândit să le pasez în blender.
Si pentru că strugurii erau foarte dulci, am pus şi mai puţin zahăr.
Si uite aşa, azi am pregătit a cincea repriză de gem de struguri.
 

 

INGREDIENTE

  • 2.500 kg boabe de struguri
  • 1.300 kg zahar
  • 1 lamâie
  • Vanilie, scorţişoară
  • 5 sau 6 borcane de 400 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Se spala boabele de struguri si se scurg.


Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa.


Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza.


Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa seminţele.


Trecem totul printr-o sita deasa, iar pulpa rezultata o punem iarasi în vasul în care vom fierbe gemul.


Eu am folosit o cratita din inox cu fundul gros.


Cojile de la struguri le-am pus în blender si le-am pasat, apoi le-am pus peste pulpa strugurilor.


Am adaugat zeama de la lamâie.


Am pus sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut si a început sa se îngroase. Cam jumatate de ora am lasat eu.


Am cules spuma care s-a format când a început sa fiarba.


Am adaugat apoi zaharul si am mai lasat sa fiarba cam o ora.


Daca credeti ca e nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. Noua nu ne place foarte dulce.


Strugurii contin foarte multa pectina, deci gemul se va închega destul de repede.


Eu am pus o farfurioara în congelator si când am considerat ca ar fi gata gemul, am pus putin gem pe farfurioara. Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa îl punem în borcane.


La final eu am adaugat vanilie si scortisoara.


Am pus apoi gemul în borcanele pregatite, curate si uscate.


Pentru a evita spargerea borcanelor, eu pun borcanul într-o farfurie metalica.


Am închis borcanele si le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.


Dupa aceasta se pot pune la pastrare în camara sau se pot consuma.


Prima portie la mine s-a evaporat destul de rapid, au fost multi pofticiosi.


Daca mai aveti struguri, va recomand cu drag sa încercati reteta.



S-aveţi poftă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:06

Cam sisific sa prepari o dulceata de struguri dar sunt sigura ca merita

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:08

Parca vad ce culoare senzationala vei da unui tort ,, pink " , adicatelea rozosin )

diaconta 1

11.11.2018, 23:44

Mihaela,merita cu siguranta.
Uite ca nu m-am gandit inca sa o pun intr-un tort,dar nu ar fi o idee rea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati, umpluti cu struguri