Marinata de peste cu lamaie si usturoi

de Sidy in Conserve, 13 Sep 2010 | 9924 vizualizari

 

Daca tot e vremea asigurarii camarii de iarna cu bunatati, atunci haideti la drum cu aceasta marinata...Mai ales daca aveti....pescari in familie !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg peste
  • 2-3 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane cu filet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste cu lamaie si usturoi:

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.


Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui. Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.


Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionix 1

14.09.2010, 08:51

ok zilele astea o execut revin cu impresii sotul mi-a dat ok-ul, adica-i place

nadina73 1

14.09.2010, 12:56

imi place ideiasuper

laura 1

21.09.2010, 17:55

ohhh, Sidy! cautam alte retete, dar am vazut-o pe asta si m-am hotarat sa fac si eu! faci numai bunatati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de peste pentru iarna