Gem de zarzare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 7 Iul 2013 | 10745 vizualizari

 

daca va plac zarzarele,va poftesc la un gem delicios...eu le-am descoperit abia acum 2- 3 ani, aici la soacra-mea,ca la noi in Ardeal nu sunt...sunt delicioase, cam ca si caisele la forma si gust,dar parerea mea ca sunt mai aromate si au culaorea putin mai portocalie

 

INGREDIENTE

  • 5 kg zarzare
  • 3 ,5 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zarzare:

Zarzarele se spala bine si li se scot samburii.


Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore.


Se pune apoi la foc mic la inceput, daca nu folositi ceaun e bine sa puneti o plita sub cratita, sa nu fie direct pe foc.


Dupa ce incep sa fiarba aveti grija sa amestecati in ea, mai ales daca e in cratita emailata.


Se lasa asa la foc o ora buna, pana se leaga bine si fructele devin pasta, adica nu se mai deosebesc bucatele...se lasa apoi la racit si se pune in borcanele spalate si uscate.

 

TIPS-URI

1

optional se poate aroma cu niste cuisoare,coaja de lamaie sau chiar ghimbir...

2

este excelenta servita pe paine prajita

3

mie mi-au iesit din aceasta cantitate 10 borcane de 800 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

08.07.2013, 13:13

Am facut si eu bulion de zarzare.. dar dulceata niciodata Trebuie probat!

adasev12 1

08.07.2013, 14:35

fetelor, veniti la mine va dau zarzare la greu....

adasev12 1

08.07.2013, 14:35

SimOna,ce tare! bulion de zarzare???? cum se face????

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise