Gentuţe cu varză (varzari)

de Bucataras Dragos in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2009 | 4708 vizualizari

 

Nu mai fac nici o introducere si trec la subiect. Deci Bucataras Dragos(Bucatarasul Vesel) a facut gentute cu varza(varzari).Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • aluat (faina, drojdie, un ou, apa si sare)
  • varza
  • 1 sau 2 cepe
  • feliute de jambon sau carnat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gentuţe cu varză (varzari):

Se face un aluat ca de paine din faina,drojdie,un ou,apa si sare si se lasa la dospit.Inainte de a se face aluatul se caleste varza in ulei sau untura cu 1 sau 2 cepe,feliute de jambon sau carnat.Se unge tava cu untura.Se intinde aluatul,se pune umplutura si se fac gentutele.Se apasa usor marginile ca sa nu se desfaca si se da cu ou pe deasupra si se lasa la cuptor.Din cand in cand se ung cu unt sau cu margarina ca sa se pastreze coaja frageda.Cand se scot din cuptor se aseaza pe un platou pe care s-au pus niste betisoare si se ung iarasi cu margarina cand se pun una peste alta si se servesc proaspete, iar daca vreti sa ramana cat mai mult timp caldute le puteti acoperi cu un ciolofan si apoi cu un prosop.

Pofta buna! :D Astept comentariile voastre! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Gentuţe cu varză (varzari)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carne de porc