Ghiuvarlakia

de eleny2010 in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 4580 vizualizari

 

Nu stiu cum sa va spun ca este aceasta mancare. Un fel de ciorba de perisoare dar cu lamaie? Nu conteaza... eu am sa va scriu aceasta reteta care mie imi place cel mai mult din mancarurile gatite ale greciilor. Desi la inceput mi se parea acrisoara, dar asta este farmecul ei :) Pofta mare

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 2maini de orez (jumatate de ceasca)
  • sare+piper
  • marar
  • 1ou si un morcov.
  • ptr zeama separat
  • 2 oua
  • 1/2 de pahar (mic)de lamaie. eu am stors o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiuvarlakia:

Se pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca.


Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun perisoarele in apa deja incalzita ptr 40 min.


Cand da sa fie gata, luam 2oua si separam albusul de galbenus, batem albusele foarte bine(4min), pana se faca o spuma,apoi adaugam si galbenusele si le batem .


Adaugam si cate putina lamaie din pahar si amestecam constant. pe urma se ia cu 2-3 polonice cu zeama de la perisoare si se toarna incet-incet ..amestecand bine(este necesar sa facem asta).


pe urma se toarna compozitia peste perisoare..dand cu o lingura prin ele ,altfel incat sa se duca peste tot si mai lasam 5min sa fiarba. Inchidem focul si este gata de mancat.


Morcovul se taie feliute printre perisoare de la inceput. eu nu am avut si un cartof ar fi mers de minune.

 

TIPS-URI

1

Se pune si un cartof taiat in 4 sa fiarba cu perisoarele.

2

Se poate pune si un varf de bulion .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiuvarlakia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bucataras 1

11.12.2011, 18:01

la multi ani!

Cris2711 1

11.12.2011, 20:01

La multi ani

eleny2010 1

20.01.2012, 22:08

cu intarziere am vazut mesajele.dar va multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare