Ghiveci a la Mala

de babi5 in Mancaruri de legume, 29 Aug 2013 | 1545 vizualizari

 

Fiindca avem in gradina de toate, azi am facut un ghiveci (o amestecatura de legume) specifica mie. Finalul este cel scontat... bun, bun tare. Si pot sa zic si sanatos. Mentionez ca am facut intr-o cratita de 4l. Asta pentru mine este sablonul, fiindca gatesc si pentru parintii mei si mai sunt si copii prin preajma si poftesc, asa ca-mi dau de pomana cit sunt in viata...fiindca dupa nu se mai stie...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr orez
  • 6 cepe potrivite ca marime
  • 1 kg de rosii
  • 8 ardei grasi galbeni
  • 1 bucatica de praz
  • 3 cartofi mai mari
  • sare
  • pier macinat
  • vegeta
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie
  • 1/2 bulion
  • 2 ling zahar
  • frunze patrunjel pentru decor
Portii: 32
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci a la Mala:

Am curatat ceapa, prazul ardeiul si le-am spalat bine, apoi le-am tocat si le-am pus la calit cu uleiul. Cand s-au inmuiat bine am adaugat 1,5 l apa calda, am potrivit de sare, piper si vegeta si am lasat sa fiarba bine.


Intre timp am oparit rosiile si le-am decojit, apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat peste continutul din cratita. Am adaugat si foaia de dafin si zaharul si am lasat sa fiarba inca 15 minute, dupa care am adaugat orezul bine spalat si am lasat la fiert inca 10 minute, dupa care am oprit plita si am lasat ca orezul sa-si mareasca volumul.


Gata ghiveciul lui Mala care a iesit neasteptat de bun.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu diverse: fripturi, snitele, cirnati, ciolan fiert, gratare, chiar si rasol

2

frunzele de patrunjel le folosim numai pentru decor

3

Cui ii place mai picant poate adauga la fiert un ardei iute sau a se consuma ca atare.

4

Putem servi fara carne fiindca este foarte gustos si satios

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

29.08.2013, 21:23

pupic Rocsi sa stii ca este chir tare bun

mamaieelena 1

30.08.2013, 10:59

babi5 1

30.08.2013, 14:53

mamaelena multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu dovlecei