Ghiveci cu mazare si dovlecel

de Ana_O in Mancaruri de post, 30 Noi 2013 | 1014 vizualizari

 

Nu e un ghiveci prea rapid, dar e foarte delicios si simplu

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • bulion picant
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu mazare si dovlecel:

Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit in putin ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul taiat rondele si mazarea impreuna cu un pahar de apa. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii cubulete si inca putina apa daca e nevoie. Imi place cand cartoful este foarte fiert si se topeste in sos, ingrosandu-l. Deci cand cartoful e aproape fiert se adauga si dovlecelul cubulete si se lasa pana se inmoaie. Se mai adauga apa cand e nevoie. Potrivim de sare, piper si condimentam cu bulionul picant, dupa gust.

Noi am servit cald, cu ciolan afumat si muraturi, pentru ca pentru prietenul meu mancare fara carne e... nemancare :)) Dar e foarte consistent si asa, de post fara carnita.

Savurati, nu va uitati!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in loc de bulion picant, salsa barbecue si asa obtine un gust foarte deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu mazare si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 15:10

e si o bucatica de carnita pe acolo sau nu mai vad eu bine ?

Ana_O 1

30.11.2013, 16:50

la mine in casa nu se poate fara

Rocsi 1

30.11.2013, 20:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!