Ghiveci de legume

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 1292 vizualizari

 

Am pregatit un ghiveci cu legume de la bunica din gradina. Tare bun a fost!

 

INGREDIENTE

  • 100 g varza;
  • un ardei gras;
  • 50 g radacina de telina;
  • un castravete;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 270 g teci de fasole;
  • un dovlecel;
  • un cartof;
  • 100 g mazare;
  • 4 rosii;
  • 5-6 linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere legumele;
  • o legatura de marar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Varza se spala si se taie fasii subtiri.


Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri.


Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici.


Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase.


Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.


Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.


Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala.


Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete.


Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete.


Mazarea se spala.


Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar.


La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt.


Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

20.08.2015, 21:30

frumos si bun

Gherca Daniela 1

20.08.2015, 22:25

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu ardei si rosii