Ghiveci de legume cu orez

de Gheorghita_T in Mancaruri de post, 2 Apr 2018 | 15213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. de orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie de rosii decojite bucati (450 ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 litri de apa
  • sare, piper si vegeta dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt.

Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.

Se adauga orezul si sare dupa gust, se amesteca si se lasa din nou 5 minute.

Se adauga apa si mancarea se va lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape fiert. In tot acest timp se va amesteca din cand in cand.

Cand orezul este aproape fiert, adaugam dovlecelul si cutia de rosii, amestecam si lasam ghiveciul cateva minute la fiert pana cand se fierb rosiile.

La final se adauga mararul tocat marunt si se potriveste ghiveciul de gust cu piper si  vegeta. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fim atenti sa amestecam ca sa nu se prinda.

2

In functie de preferinte, se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

06.04.2018, 18:49

dantes 1

11.04.2018, 16:52

Bun!

LauraLefter 1

27.01.2019, 08:06

Am inteles eu bine??? 3 l de apa???? Eu la cantitatea asta de orez pun max 1l. Dar acu...fiecare...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta