Ghiveci de legume picant

de alinutzika in Mancaruri de legume, 17 Iul 2011 | 5208 vizualizari

 

Eu asa prepar ghiveciul: simplu, cu legume la indemana si fara orez! Nu suport orezul in ghiveci.

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 5 ardei (rosii. verzi sau galbeni)
  • 3-4 rosii
  • ardei iute (punem cat vrem, in functie de preferinta) sau boia iute
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume picant:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune la calit la foc foarte mic cu cateva linguri de ulei si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lege. Intre timp, se curata ardeii si se taie marunt. Cand ceapa e calita, adica e inmuiata de tot (asta dupa vreo jumatate de ora de cand a fost pusa la foc), se adauga ardeii + ardeiul iute.

Cand si acestia sunt caliti de tot, se adauga rosiile, taiate si curatate de pielita. Se lasa si ele la calit. Cand sunt aproape gata, se condimenteaza dupa gust.

E o mancare pe care eu o fac totdeauna vara, pt ca ne place mult. Cei care au probleme digestive...sa se abtina..:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

marcela1979 1

18.07.2011, 10:03

pap o portie ca arata foarte bine

DIANA B 1

18.07.2011, 14:12

Dar n-ar mai fi un ghiveci de legume , daca-i pui si orez , nu ?
Mie-mi plac gatite si legumele proaspete , dar si cele pe care le mai am la lada si de care tre' sa scap , ca vin cele noi de gradina

alinutzika 1

18.07.2011, 23:15

Ai dreptate, Onesta..
Nu e ghiveci de legume, daca contine orez..

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de legume cu spanac