Ghiveci de legume picant

de alinutzika in Mancaruri de legume, 17 Iul 2011 | 2667 vizualizari

 

Eu asa prepar ghiveciul: simplu, cu legume la indemana si fara orez! Nu suport orezul in ghiveci.

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 5 ardei (rosii. verzi sau galbeni)
  • 3-4 rosii
  • ardei iute (punem cat vrem, in functie de preferinta) sau boia iute
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume picant:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune la calit la foc foarte mic cu cateva linguri de ulei si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lege. Intre timp, se curata ardeii si se taie marunt. Cand ceapa e calita, adica e inmuiata de tot (asta dupa vreo jumatate de ora de cand a fost pusa la foc), se adauga ardeii + ardeiul iute.


Cand si acestia sunt caliti de tot, se adauga rosiile, taiate si curatate de pielita. Se lasa si ele la calit. Cand sunt aproape gata, se condimenteaza dupa gust.


E o mancare pe care eu o fac totdeauna vara, pt ca ne place mult. Cei care au probleme digestive...sa se abtina..:)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

marcela1979 1

18.07.2011, 10:03

pap o portie ca arata foarte bine

DIANA B 1

18.07.2011, 14:12

Dar n-ar mai fi un ghiveci de legume , daca-i pui si orez , nu ?
Mie-mi plac gatite si legumele proaspete , dar si cele pe care le mai am la lada si de care tre' sa scap , ca vin cele noi de gradina

alinutzika 1

18.07.2011, 23:15

Ai dreptate, Onesta..
Nu e ghiveci de legume, daca contine orez..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Varza rosie la cuptor