Ghiveci de legume picant

de alinutzika in Mancaruri de legume, 17 Iul 2011 | 5134 vizualizari

 

Eu asa prepar ghiveciul: simplu, cu legume la indemana si fara orez! Nu suport orezul in ghiveci.

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 5 ardei (rosii. verzi sau galbeni)
  • 3-4 rosii
  • ardei iute (punem cat vrem, in functie de preferinta) sau boia iute
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume picant:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune la calit la foc foarte mic cu cateva linguri de ulei si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lege. Intre timp, se curata ardeii si se taie marunt. Cand ceapa e calita, adica e inmuiata de tot (asta dupa vreo jumatate de ora de cand a fost pusa la foc), se adauga ardeii + ardeiul iute.

Cand si acestia sunt caliti de tot, se adauga rosiile, taiate si curatate de pielita. Se lasa si ele la calit. Cand sunt aproape gata, se condimenteaza dupa gust.

E o mancare pe care eu o fac totdeauna vara, pt ca ne place mult. Cei care au probleme digestive...sa se abtina..:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

marcela1979 1

18.07.2011, 10:03

pap o portie ca arata foarte bine

DIANA B 1

18.07.2011, 14:12

Dar n-ar mai fi un ghiveci de legume , daca-i pui si orez , nu ?
Mie-mi plac gatite si legumele proaspete , dar si cele pe care le mai am la lada si de care tre' sa scap , ca vin cele noi de gradina

alinutzika 1

18.07.2011, 23:15

Ai dreptate, Onesta..
Nu e ghiveci de legume, daca contine orez..

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la wok