Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella

de mihaelar63 in Paste, 25 Noi 2015 | 705 vizualizari

 

 Girasoli sunt paste rotunde umplute . Mi-a placut foarte mult culoarea aluatului cu radicchio . Cica erau umplute cu speck- adica prosciuto . Pe umplutura nu ma bazez eu prea mult asa ca am luat o gustoasa ceafa afumata . Pe la noi prin Ardeal , ceafa de porc afumata se numeste si pecie [ denumire ce vine din ungurescul pecsenye ]. Printre ingrediente se mai gaseste si prazul . Deci sa zic ca am pregatit local cu ingrediente specifice diverselor tari si regiuni Ce mai ,,fusion'' adevarat :))))


 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr girasoli cu radicchio si speck
  • 250 gr mozzarella bilute
  • 250 gr ridichi
  • 300 gr ceafa afumata porc [ pecie]
  • 4 linguri ulei cu oregano
  • 1 praz mic
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • chilly fulgi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella:

  1. Se spala prazul,gogosarull si ridichile .
  2. Puneti la fiert o oala cu  2 l apa sarata.
  3. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site .
  4. Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o tigaie in uleiul de cu gust de oregano pana devine crocanta .
  5. Feliati  julien [ fideluta ]gogosarul si rondele parte albicioasa a prazului . Adugati-le in tigaie si le tineti 2-3 minute pana incep sa se inmoaie .
  6. Se amesteca girasoli cu ingrdientele din tigaie .
  7. Gustati de sare si sarati daca este nevoie .
  8. Aranjati frumos in farfurii adugand mozzarella si ridichile.
  9. Asezonati cu fulgi de chilly si frunze verzi de praz .
  10.     Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Afumaturile contin multa sare . Adugati sare doar la sfarsitul prepararii daca este nevoie .

2

Spalati cu atentie prazul ,intre frunzele acestuia se pot ascunde multe impuritati .

3

Langa acest preparat merge bine un pahar de vin roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-0
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-1
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-2
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-3
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-4
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-5
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-6
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-7
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-8
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-9
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-10
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-11
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-12
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-13
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-14
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-15
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-16
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-17
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-18
Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella-19

COMENTARII (23)

 merisor

merisor 1

25.11.2015, 20:45

Papa bun by Mihaela!

mihaelar63

mihaelar63 1

25.11.2015, 22:39

Merisor le-am preparat in vizita la Andrei . Mi-am pregatit kit-ul de acasa

mihaelar63

mihaelar63 1

27.11.2015, 11:41

Daniela , am cautat sa fie echilibrata , sa aiba si un pic de carnita si legume

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!