Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella

de mihaelar63 in Paste, 25 Noi 2015 | 935 vizualizari

 

 Girasoli sunt paste rotunde umplute . Mi-a placut foarte mult culoarea aluatului cu radicchio . Cica erau umplute cu speck- adica prosciuto . Pe umplutura nu ma bazez eu prea mult asa ca am luat o gustoasa ceafa afumata . Pe la noi prin Ardeal , ceafa de porc afumata se numeste si pecie [ denumire ce vine din ungurescul pecsenye ]. Printre ingrediente se mai gaseste si prazul . Deci sa zic ca am pregatit local cu ingrediente specifice diverselor tari si regiuni Ce mai ,,fusion'' adevarat :))))
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr girasoli cu radicchio si speck
  • 250 gr mozzarella bilute
  • 250 gr ridichi
  • 300 gr ceafa afumata porc [ pecie]
  • 4 linguri ulei cu oregano
  • 1 praz mic
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • chilly fulgi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella:


  1. Se spala prazul,gogosarull si ridichile .

  2. Puneti la fiert o oala cu 2 l apa sarata.

  3. Cand apa clocoteste reduceti focul si puneti la fiert pastele respectand timpul de fierbere . Scurgeti pastele cu ajutorul unei site .

  4. Se feliaza ceafa afumata . Se prajeste intr-o tigaie in uleiul de cu gust de oregano pana devine crocanta .

  5. Feliati julien [ fideluta ]gogosarul si rondele parte albicioasa a prazului . Adugati-le in tigaie si le tineti 2-3 minute pana incep sa se inmoaie .

  6. Se amesteca girasoli cu ingrdientele din tigaie .

  7. Gustati de sare si sarati daca este nevoie .

  8. Aranjati frumos in farfurii adugand mozzarella si ridichile.

  9. Asezonati cu fulgi de chilly si frunze verzi de praz .

  10. Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Afumaturile contin multa sare . Adugati sare doar la sfarsitul prepararii daca este nevoie .

2

Spalati cu atentie prazul ,intre frunzele acestuia se pot ascunde multe impuritati .

3

Langa acest preparat merge bine un pahar de vin roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Girasoli cu ceafa afumata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

25.11.2015, 22:39

Merisor le-am preparat in vizita la Andrei . Mi-am pregatit kit-ul de acasa

mihaelar63 1

27.11.2015, 11:41

Daniela , am cautat sa fie echilibrata , sa aiba si un pic de carnita si legume

Bubulyk 1

29.09.2017, 01:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Makaronia tou Fournou