Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 19299 vizualizari

 

Am inceput de cativa ani sa fac torturi. Si cum la mine in familie este foarte apreciat tortul de ciocolata si cel diplomat cu multe fructe, m-am gandit sa caut o reteta perfecta pentru a imbraca aceste torturi intr-un strat de ciocolata. Am tot experimentat tot felul de glazuri, creme etc...dar ba se spargeau (daca nu foloseai un cutit bagat in apa fierbinte) cand vroiai sa tai felia de tort, ba nu se intindea uniform...insa, intr-o buna zi, am gasit pe artaculinara.ro acest jeleu-glazura de cacao si de-atunci (de vreun an) sunt foarte incantata ca pot glazura torturile frumos, uniform, fara sa am probleme la feliere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru glazurarea unui tort cu diametrul de 21- 25 cm:
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat:

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.


Cernem cacao.


Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.


Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel.


Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta.


Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.


Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura, amestecam si o putem folosi la glazurarea torturilor, prajiturilor etc.


Daca va ramane glazura o puteti pastra intr-un borcan cu capac, la frigider, maxim 2-3 saptamani si in momentul in care doriti sa o folositi o incalziti pana se topeste (ea va deveni ca un jeleu cand e rece), o strecurati ca sa nu aiba cocoloase si o folositi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anomisana 1

04.08.2013, 18:03

Seamana cu glazura oglinda a Laurei Adamache, care este minunata. Da, este o buna idee de glazurare.

Micutza Luana 1

08.09.2013, 20:32

RalukaToprak 1

02.05.2014, 22:31

Arată precum rangul, "Senzational "!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat