Gnocchi cu ciuperci

de xana in Mancaruri de post, 16 Dec 2013 | 6631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • cca 150 gr faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • Pentru ciuperci:
  • 200 gr ciuperci
  • 1 cate de usturoi
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu ciuperci:

Cartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu coaja, dar i-am scos mai devreme din cuptor.


Cat inca sunt fierbinti, cartofii se taie in jumatati si se trec prin sita(se presioneaza fiecare jumatate prin sita fina) pentru a obtine un piure foarte fin. La fel facem si cu usturoiul copt. Adaugam sare peste piure si oul batut dar nu tot oul, cam jumatate si amestecam bine.


Pe masa de lucru punem jumatate din faina, peste ea piureul apoi restul de faina si incepem sa amestecam pana se omogenizeaza. Se amesteca usor si nu se framanta ca pe aluatul de paine. Acest aluat se imparte in doua bucati egale iar din fiecare bucata se intinde cate un sul cu diamentrul de cca 1 cm apoi le taiem in bucatele de 2 cm.


Punem pe foc o oala cu apa suficienta si putina sare iar cand da in clocot punem gnocchi. Sunt gata in 2 minute sau cand se ridica la suprafata. Ii scoatem si ii calim in putin ulei de masline pana capata culoare, apoi se dau deoparte pana pregatim ciupercile.


Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline si ciupercile. Se calesc putin pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul maruntit, sare, piper, cimbru si tarhon si se mai calesc 3-4 minute. Adaugam si gnocchi rumeniti, amestecam bine si e gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Cartofii galbeni sunt mai buni pentru a face gnocchi.

2

In functie de calitatea cartofilor, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina faina.

3

Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Aurelia 07_07 1

16.12.2013, 20:41

Bya Ralu 1

16.12.2013, 21:18

bun bun

Rocsi 1

17.12.2013, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci