Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

de T I M E A in Paste, 24 Oct 2013 | 4596 vizualizari

 

Mie imi plac mult de tot pastele astea din cartofi, sunt moi, pufoase, satioase si cu sosul acesta merg perfect pentru un pranz rapid.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr gnocchi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr carnaciori subtiri afumati
  • 1 lingura faina
  • 500 ml suc de rosii de casa
  • 3-4 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori:

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare.


Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam dovlecelul stors de apa si calim 3-4 minute.


Punem carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se caleasca putin. Adaugam o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam treptat sucul de rosii, amestecand pana turnam toata cantitatea.


Lasam sa fiarba cateva minute apoi saram si piperam dupa gust si punem usturoiul si busuiocul tocate marunt. Lasam sa fiarba inca aprox 10 minute pt a se amesteca bine toate aromele apoi luam de pe foc si mai adaugam putin busuioc tocat.


Pastele le punem la fiert in 4 l de apa cu putina sare. Cand se ridica deasupra sunt fierte.


Strecuram pastele si le trecem pe sub un jet de apa rece apoi le punem intr-un vas peste care turnam sosul.


Servim cald.

 

TIPS-URI

1

Daca folositi o pasta de rosii mai groasa nu e nevoie sa adaugati faina

2

Se poate servi cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

diaconta 1

25.10.2013, 20:36

Ce-mi place mancarea ta Timi

T I M E A 1

25.10.2013, 20:53

Lia )

T I M E A 1

25.10.2013, 20:54

Dia si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu bacon şi sos de smântână