Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

de divainbucatarie in Paste, 17 Feb 2011 | 5000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 500 g cartofi fierti in coaja
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru sos:
  • 1 conserva rosii
  • 2 frunze proaspete de busuioc sau 1/2 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 felii sunca curcan -60 g
  • 3 linguri smantana
  • 250 g mozzarella
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella:

Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat.

Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam cu furculita pe ambele parti.

Intr-o oala punem 2 l de apa si 3 linguri de sare. Cand apa da in clocot punem gnocchi sa fiarba. Nu vort avea nevoie decat de 6-7 minute, pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o tava si ii stropim cu putin ulei.

Pentru a pregati sosul calim mai intai in unt ceapa si usturoiul, apoi adaugam rosiile, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de gnocchi, apoi il acoperim cu sos de rosii, peste acesta punem un strat de mozzarella rasa, iar un rand de gnocchi, sunca de curcan feliata, smantana, mozzarella, sos de rosii si iar mozzarela rasa.

Dam vasul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C, si servim fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

divainbucatarie 1

17.02.2011, 22:14

Va multumesc mult!!!

Lau 1

18.02.2011, 20:37

divainbucatarie 1

19.02.2011, 11:18

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bacon si piept de pui