Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

de simona72 in Paste, 2 Mar 2017 | 4359 vizualizari

 

V-am mai prezentat si altadata retete de gnocchi homemade. Va readuc aminte ca sunt niste galuste din cartofi si provin din bucataraia italiana. La fel ca multe feluri de mancare, exista multe feluri de retete. Ce trebuie sa tineti cont: aceste galuste sunt moi si pufoase, de preferat sa le faceti in casa, iar daca totusi le cumparati din magazin, incercati sa le cumparati in stare proaspata.
 In reteta de azi am folosit praz pentru ca este mai dulce ca si ceapa, iar ciupercile brune sunt mai parfumate ca si cele champinion albe. Desigur, reteta poate fi adaptata la ingredientele de care dispuneti si la gusturile voastre…

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 1 praz
  • 100 gr bacon
  • 300 gr ciuperci brune
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 70-80 gr parmezan ras
  • Sare si piper proaspata rasnit dupa gust
  • Pentru gnocchi:
  • aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune:

Sos:

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea verde. Se spala bine prazul, se taie in rondele subtiri, se adauga in tigaie peste bacon si se prajeste pana incepe sa se inmoaie. Ciupercile se spala, se curata cu o ora inainte si se lasa la scurs pe un prosop curat de bucatarie. Se taie in jumatati daca sunt maricele, apoi in felii foarte subtiri. Ciupercile taiate se pun in tigaie peste prajeala de praz si bacon, se prajesc la foc iute pana s-au inmuiat, iar zeama lasata a scazut considerabil. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, smantana pentru gatit si parmezanul ras fin. Se amesteca, se lasa sa fiarba 3-4 minute pana sosul capata consistenta cremoasa. Gustati si asezonati daca mai este necesar…

Gnocchi:

Se spala cartofii cu tot cu coaja sub jet de apa, cu un burete abraziv. Se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cartofii de coaja, se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga galbenusul de ou, sare si faina. Se framanta cat sa se amestece ingredientele si sa rezulte un aluat lipicios. Cu mainile infainate, se fac suluri din aluat, se pun pe un tocator si se taie bucatele (vezi foto). Se pudreaza galustele cu faina (aluatul fiind lipicios au tendinta sa se lipeasca). Se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste, se pun gnocchi la fiert pentru 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Se iau cu o spumiera si se pun in sosul fierbinte. Se amesteca usor, se lasa sa dea in clocot si se servesc imediat, eventual cu putin parmezan ras deasupra. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

05.03.2017, 19:55

Mulțumesc!

Lau 1

26.03.2017, 17:59

RuxyRux 1

29.06.2017, 21:21

Mmmmm...ce buuuuuniiii!....imi place tare mult ce ai pus tu acolo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
TAGLIATELLE CU CIUPERCI SI CARCIOFI