Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

de simona72 in Paste, 2 Mar 2017 | 755 vizualizari

 

V-am mai prezentat si altadata retete de gnocchi homemade. Va readuc aminte ca sunt niste galuste din cartofi si provin din bucataraia italiana. La fel ca multe feluri de mancare, exista multe feluri de retete. Ce trebuie sa tineti cont: aceste galuste sunt moi si pufoase, de preferat sa le faceti in casa, iar daca totusi le cumparati din magazin, incercati sa le cumparati in stare proaspata.
 In reteta de azi am folosit praz pentru ca este mai dulce ca si ceapa, iar ciupercile brune sunt mai parfumate ca si cele champinion albe. Desigur, reteta poate fi adaptata la ingredientele de care dispuneti si la gusturile voastre…

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 1 praz
  • 100 gr bacon
  • 300 gr ciuperci brune
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 70-80 gr parmezan ras
  • Sare si piper proaspata rasnit dupa gust
  • Pentru gnocchi:
  • aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune:

Sos:


Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea verde. Se spala bine prazul, se taie in rondele subtiri, se adauga in tigaie peste bacon si se prajeste pana incepe sa se inmoaie. Ciupercile se spala, se curata cu o ora inainte si se lasa la scurs pe un prosop curat de bucatarie. Se taie in jumatati daca sunt maricele, apoi in felii foarte subtiri. Ciupercile taiate se pun in tigaie peste prajeala de praz si bacon, se prajesc la foc iute pana s-au inmuiat, iar zeama lasata a scazut considerabil. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, smantana pentru gatit si parmezanul ras fin. Se amesteca, se lasa sa fiarba 3-4 minute pana sosul capata consistenta cremoasa. Gustati si asezonati daca mai este necesar…


Gnocchi:


Se spala cartofii cu tot cu coaja sub jet de apa, cu un burete abraziv. Se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cartofii de coaja, se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga galbenusul de ou, sare si faina. Se framanta cat sa se amestece ingredientele si sa rezulte un aluat lipicios. Cu mainile infainate, se fac suluri din aluat, se pun pe un tocator si se taie bucatele (vezi foto). Se pudreaza galustele cu faina (aluatul fiind lipicios au tendinta sa se lipeasca). Se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste, se pun gnocchi la fiert pentru 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Se iau cu o spumiera si se pun in sosul fierbinte. Se amesteca usor, se lasa sa dea in clocot si se servesc imediat, eventual cu putin parmezan ras deasupra. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

simona72 1

05.03.2017, 19:55

Mulțumesc!

Lau 1

26.03.2017, 17:59

RuxyRux 1

29.06.2017, 21:21

Mmmmm...ce buuuuuniiii!....imi place tare mult ce ai pus tu acolo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu aripioare de pui