Gnocchi parisiene cu sos bechamel

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 1223 vizualizari

 

O reteta mai neobisnuita poate, dar e gustoasa. Daca doriti sa faceti un preparat mai deosebit, puteti incerca si aceasta reteta. Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 500 ml lapte
  • 160 gr faina
  • 4 oua
  • Un sfert lingurita sare

Pentru sos bechamel:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi parisiene cu sos bechamel:

Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga apoi ouale si se amesteca bine. Se pune compozitia in pos. Intru-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe, pinem in ea gnocchi. Se impinge compozitia din pos si se taie cu cutitul, in marimea dorita.


Cand gnocchi se ridica la suprafata se scot cu spumiera si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pregatim apoi sosul bechamel. Punem un vas pe foc, adaugam untul si faina. Se amesteca mereu pana faina isi schimba culoarea, dar foarte putin. Adaugam apoi treptat laptele. Se sareaza si se pipereaza. Sosul bechamel se toarna peste gnocchi. Deasupra presaram parmezan ras. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos! Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi parisiene cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

12.02.2015, 13:43

daniastefania 1

13.02.2015, 11:02

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si sos bechamel