Gogoșari în sos aromat

de Panacris in Conserve, 19 Oct 2013 | 2070 vizualizari

 

Anul trecut am ratat acestă rețetă de toamnă ;) Era cât pe ce și anul acesta, dar noroc cu meniul zilei, adică momentul în care trebuie să adaugi un meniu pentru săptămâna ce urmează;) Săptămâna asta m-am gândit la un meniu cu murături pentru Laura, dacă Cleme are unul cu coaste:D. Am răsfoit cele 92 de pagini cu conserve și am dat peste multe rețete interesante. Așa că m-am pus la treabă;) Am luat ce e mai bun de la Gaby_d și MotanLaOale;)

 

INGREDIENTE

  • gogoșari curățați și tocați 2000 g,
  • oțet din vin 150 ml,
  • ulei de rapiță 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • sare neiodată 1 lingură,
  • muștar 2 linguri,
  • piper boabe colorat 1 lingură,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • pastă de tomate 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari în sos aromat:

Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas încăpător cu fund dublu la foc mic, până se omogenizează ingredeintel prin fierbere. Apoi se adaugă fâșiile de gogoșari și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecându-se ușor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Inițial mi s-a părut puțin sos, față de cantitatea mare de gogoșari;) Spre surprinderea mea, s-au înmuiat și a rezultat mult mai mult sos de cât m-aș fi așteptat;) Se pune amestecul obținut în borcane sterilizate, se căpăcesc, apoi se lasă la dunst cald până a doua zi. Spor și poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Am obținut 4 borcane de 800 ml;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari în sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adry88 1

20.10.2013, 12:16

tare buni

laura_n 1

20.10.2013, 13:56

cei mai buni, anul trecut am facut si eu

Panacris 1

20.10.2013, 16:26

Muțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34