Gogosari a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 3531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogosari
  • 2 bucati de conopida
  • 1-2 bucati de varza rosie
  • 0.5 kg morcovi,
  • 200 g de pastarnac
  • 2-3 bucati de telina
  • 1.5 L otet
  • 2,5 - 3 L apa
  • 1 lingura de sare / 1 L lichid
  • 1 lingura de zahar / 1 L lichid
  • frunze de telina
  • boabe de : mustar, enibahar, piper frunze de dafin sare, zahar, hrean
  • 1 pachet de condimente pentru Muraturi 





Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari a la Nico:

Se spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din otet si apa la fiert se adauga condimentele, sarea si zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Dupa care introducem gogosarii pentru cateva secunde, sa-i oparim, observam ca gogosarii isi schimba culoarea dupa cateva secunde si noi ii putem scoate si aseza in borcanele deja pregatite. Se adauga conopida, morcovii, varza.

Deasupra se aseaza frunzele de telina, se mai lasa sa se racoreasca un pic compozitia lichida dupa care se pune in borcane. Se umple pana sus si se va cauta sa se puna ceva in varful borcanului pentru a preveni ridicarea muraturilor.

Mi-au iesit 1 borcan de 10 l, un altul de 5 l in care am pus si gogosari taiati in jumatati.

 Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosari a la Nico-0
Gogosari a la Nico-1
Gogosari a la Nico-2
Gogosari a la Nico-3
Gogosari a la Nico-4
Gogosari a la Nico-5
Gogosari a la Nico-6

COMENTARII (5)

DIANA B

DIANA B 1

20.02.2011, 16:10

Cam devreme , sau cam tarziu ptr reteta
A se retine , nu ?

nico15

nico15 1

20.02.2011, 16:12

Draga mea Onesta, am ramas asa de in urma cu retetele iti dai seama, incerc sa ajung la zi dar nu stiu cand de timpul este de vina.
Nico

mirela0911

mirela0911 1

20.02.2011, 18:22

un borcanel vreau si eu ca anul trecut nu am pus

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!