Gogosari in otet

de mihaelar63 in Conserve, 29 Oct 2014 | 2402 vizualizari

 

De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari rosii
  • 600 ml otet de vin
  • 600 gr zahar
  • 16 catei usturoi
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei vegetal de calitate
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri boabe mustar
  • 2 linguri piper negru
  • frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .


Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .


Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .


Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .


Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .


Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .


In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si cate o foaie de telina .


Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .


Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .


Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .

 

TIPS-URI

1

Gogosarii marinati in otet se pot servi chiar si dupa o zi-doua . In timp ei vor deveni mai aromati .

2

Gustati zeama preparata , se poate acri , sara , indulci ,dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

29.10.2014, 22:20

buni

Bya Ralu 1

30.10.2014, 06:15

Buni

anca_rm 1

30.10.2014, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu conopida in otet