Gogosari in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 15 Oct 2015 | 4068 vizualizari

 

Sper sa va placa acesti gogosari, mai ales pentru ca ce v-am prezentat in castron in poza sunt gogosari in perfecta stare pusi de anul trecut si care au stat toata vara pe balcon in caldura. Eu o sa fac o salata minunata din ei.
De obicei nu ii mai fierbeam in baie de abur pentru ca tineau foarte bine si asa, dar intr-un an, probabil din cauza "calitatii" gogosarilor, au fiert, asa ca pentru siguranta mea am inceput sa ii sterilizez.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosar;
  • 125 g sare grunjoasa;
  • 500 g zahar;
  • 5 foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • o lingura de boabe de mustar;
  • 500 ml otet de Topoloveni.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori din cand in cand.


A doua zi, gogosarii se scurg de zeama si se aseaza in borcane de 800 g, apasand bine pe ei.


In zeama ramasa se adauga otetul, se amesteca si se toarna in borcane peste gogosar. Se pun capacele la borcane, apoi acestea se aseaza intr-o cratita in care a fost pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul gurii borcanelor si se pun la foc, tinandu-le circa 30-40 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva sau se pot inveli in paturi (se tin 1-2 zile), dupa care se pot depozita.


Gogosarii se pot servi dupa doua saptamani.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Merisor 1

15.10.2015, 20:07

Cei mai buni!

Andra_Constantinescu 1

15.10.2015, 20:29

Multumesc tuturor!

Rocsi 1

15.10.2015, 21:29

Suna tare bine reteta asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 10:21

Ciorba de dovlecei zucchini cu smantana

ieri la 08:33

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

de Rocsi 9

pe 25.06 la 19:21

Înghețată de căpșuni

pe 25.06 la 16:21

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali