Gogosari in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 15 Oct 2015 | 2243 vizualizari

 

Sper sa va placa acesti gogosari, mai ales pentru ca ce v-am prezentat in castron in poza sunt gogosari in perfecta stare pusi de anul trecut si care au stat toata vara pe balcon in caldura. Eu o sa fac o salata minunata din ei.
De obicei nu ii mai fierbeam in baie de abur pentru ca tineau foarte bine si asa, dar intr-un an, probabil din cauza "calitatii" gogosarilor, au fiert, asa ca pentru siguranta mea am inceput sa ii sterilizez.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosar;
  • 125 g sare grunjoasa;
  • 500 g zahar;
  • 5 foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • o lingura de boabe de mustar;
  • 500 ml otet de Topoloveni.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori din cand in cand.


A doua zi, gogosarii se scurg de zeama si se aseaza in borcane de 800 g, apasand bine pe ei.


In zeama ramasa se adauga otetul, se amesteca si se toarna in borcane peste gogosar. Se pun capacele la borcane, apoi acestea se aseaza intr-o cratita in care a fost pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul gurii borcanelor si se pun la foc, tinandu-le circa 30-40 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva sau se pot inveli in paturi (se tin 1-2 zile), dupa care se pot depozita.


Gogosarii se pot servi dupa doua saptamani.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

merisor 1

15.10.2015, 20:07

Cei mai buni!

Andra_Constantinescu 1

15.10.2015, 20:29

Multumesc tuturor!

Rocsi 1

15.10.2015, 21:29

Suna tare bine reteta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!