Hrean in otet

de delia64 in Muraturi, 7 Feb 2013 | 3286 vizualizari

 

Hreanul este din gradina mea ,in fiecare toamna pun la borcan ,este foarte apreciat de familia mea..

 

INGREDIENTE

  • radacina de hrean
  • zahar
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean in otet:

Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis  sau  in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut .

Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici .

Intr-un bol punem hreanul ,presaram  cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem otetul  Regal  [este preferatul meu ].

La borcanul din imagine am pus  aproximativ 100 mililitri otet .

Eu fac totul ochiometric  nu prea  respect instructiunile .

Se aseaza in borcan apasand  bine pentru a nu ramane goluri de aer .

Se pastreaza la frigider.

Cand vrem sa consumam , amestecam cu smantana , o lingura hrean , o lingura smantana .

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si la sos de hrean .

2

daca fierbem sfecla rosie pentru salata , il avem la indemana .

3

este bun la fripturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

delia64 1

07.02.2013, 21:25

Mersi Zamfira!

MIUTA 1

25.02.2013, 14:48

Foarte bun

Sidy 1

02.03.2013, 14:51

Exact asa il fac si eu si ne place foarte tare. Nu il razuiesc ci il fac cu robotul si asa scap de necazul plinsului....
Cu smantana , asa cum il faci tu e o ...nebunieeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!