Gogosari si conopida in otet

de mihasara in Muraturi, 26 Oct 2015 | 2094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10kg gogosar
  • 1.2litri otet
  • 300g sare pentru muraturi
  • 1kg zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze si radacina de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:


  1. Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.

  2. Il taiem la ce dimensiuni dorim.

  3. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.

  4. Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari.

  5. Adaugam boabele de mustar si de piper.

  6. In acoperim si il lasam minim 12 ore.

  7. Eventual mai amestecam gogosarul din cand in cand sa ajunga tot in contact cu solutia de otet.

  8. Eu il pun seara cu otet iar urmatoarea seara il pun in borcane.

  9. Inainte de a pune gogosarul in borcane iau o conopida, o desfac in buchetele mici, o pun in apa cu sare 15'.

  10. Intre timp pun la fiert intr-o oala apa cu putina sare iar cand clocoteste introduc buchetelele de conopida pentru 1 minut.

  11. Le scot si le pun la scurs.

  12. Pregatim borcanelele, le spalam, le uscam.

  13. Taiem si curatam radacina de telina iar frunzele le spalam bine.

  14. Punem pe fundul borcanului feliute de telina si frunze, dupa care alternam straturile de gogosar si telina.

  15. Iar la sfarsit completam borcanele cu solutia de otet.

  16. Insurubam capacul si le punem in camara.

  17. In 2 zile de cand le-am pus in borcan se pot consuma.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

26.10.2015, 17:23

S-au și acrit!

Rocsi 1

26.10.2015, 20:07

Foarte buni sunt!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Ce-mi place, mai ales conopida!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet