Gogosari si conopida in otet

de mihasara in Muraturi, 26 Oct 2015 | 1450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10kg gogosar
  • 1.2litri otet
  • 300g sare pentru muraturi
  • 1kg zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze si radacina de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:


  1. Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.

  2. Il taiem la ce dimensiuni dorim.

  3. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.

  4. Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari.

  5. Adaugam boabele de mustar si de piper.

  6. In acoperim si il lasam minim 12 ore.

  7. Eventual mai amestecam gogosarul din cand in cand sa ajunga tot in contact cu solutia de otet.

  8. Eu il pun seara cu otet iar urmatoarea seara il pun in borcane.

  9. Inainte de a pune gogosarul in borcane iau o conopida, o desfac in buchetele mici, o pun in apa cu sare 15'.

  10. Intre timp pun la fiert intr-o oala apa cu putina sare iar cand clocoteste introduc buchetelele de conopida pentru 1 minut.

  11. Le scot si le pun la scurs.

  12. Pregatim borcanelele, le spalam, le uscam.

  13. Taiem si curatam radacina de telina iar frunzele le spalam bine.

  14. Punem pe fundul borcanului feliute de telina si frunze, dupa care alternam straturile de gogosar si telina.

  15. Iar la sfarsit completam borcanele cu solutia de otet.

  16. Insurubam capacul si le punem in camara.

  17. In 2 zile de cand le-am pus in borcan se pot consuma.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

26.10.2015, 17:23

S-au și acrit!

Rocsi 1

26.10.2015, 20:07

Foarte buni sunt!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Ce-mi place, mai ales conopida!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet