Gogosele pufoase cu iaurt

de Lavinia in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 29926 vizualizari

 

Super pufoase ,aromate si delicioase.Haideti la gogosi;;)

 

INGREDIENTE

  • aprox .1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 7 linguri de zahar
  • 300 g iaurt gras
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • 60 g unt topit
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase cu iaurt:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul, zaharul vanilat, coaja de citrice, iaurtul, ouale batute cu un praf de sare, laptele caldut si untul topit si am amestecat usor pana am incorporat toate ingredientele.


Am transferat apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si am inceput sa framant aluatul incorporand treptat si uleiul. Va iesi un aluat destul de moale dar asa trebuie sa fie.(doar daca este exagerat de moale si nu poate fi framantat mai presarati din cand in cand faina) Am uns aluatul cu putin ulei si l-am pus la dospit la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora.


Am framantat aluatul cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 2 parti. Am intins fiecare parte intr-o foaie mai groasa (1-1.5 cm) si cu ajutorul unui pahar am decupat gogoselele.(am avut un pahar mai micut si mi-au iesit in jur de 70 de gogosi)


Am pus uleiul la incins si am prajit gogosile pe fiecare parte la foc mic spre mediu pana s-au aurit frumos. Am scos gogosile pe servetele de hartie absorbante, le-am lasat putin la racit apoi le-am tavalit prin zaharul pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:32

sunt suficienti

MOKUSKA 1

29.04.2014, 10:56

Giana 1

26.06.2014, 10:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)