Gogosele pufoase cu iaurt

de Lavinia in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 46282 vizualizari

 

Super pufoase ,aromate si delicioase.Haideti la gogosi;;)

 

INGREDIENTE

  • aprox .1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 7 linguri de zahar
  • 300 g iaurt gras
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • 60 g unt topit
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase cu iaurt:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul, zaharul vanilat, coaja de citrice, iaurtul, ouale batute cu un praf de sare, laptele caldut si untul topit si am amestecat usor pana am incorporat toate ingredientele.

Am transferat apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si am inceput sa framant aluatul incorporand treptat si uleiul. Va iesi un aluat destul de moale dar asa trebuie sa fie.(doar daca este exagerat de moale si nu poate fi framantat mai presarati din cand in cand faina) Am uns aluatul cu putin ulei si l-am pus la dospit la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora.

Am framantat aluatul cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 2 parti. Am intins fiecare parte intr-o foaie mai groasa (1-1.5 cm) si cu ajutorul unui pahar am decupat gogoselele.(am avut un pahar mai micut si mi-au iesit in jur de 70 de gogosi)

Am pus uleiul la incins si am prajit gogosile pe fiecare parte la foc mic spre mediu pana s-au aurit frumos. Am scos gogosile pe servetele de hartie absorbante, le-am lasat putin la racit apoi le-am tavalit prin zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase