Gogosi

de nico15 in Dulciuri, 5 Noi 2010 | 4212 vizualizari

 

Simplu dar asa de bun

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie de bere1 cana de lapte2 oua200-250 g de faina100 ml de ulei100 g zahar700 ml de ulei200 zahar pudra3-4 pliculete zahar vanilat
Portii: 27
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.

Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.

Mi-au iesit din aceasta compozitie 27 de gogosi.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

Se lasa sa creasca aluatul, dupa ce se taie gogosile se lasa iarasi in asteptare sa mai creasca aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi