Gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 645 vizualizari

 

Gogosi pufoase impletite sau sub forma de inel, cu coaja de lamaie.
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita cu sare
  • 450 ml apa calduta
  • 4 linguri zahar
  • Faina cat cuprinde
  • Coaja de lamaie
  • Ulei pentru framantat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:


Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, (eu am uitat de el si s-a revarsat peste vas :) ne putem apuca de treaba.


Se unge cu ulei masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut si impletite, dar si tip inel. Se presara peste ele coaja rasa de lamaie.


Se prajesc in uleiul incins, pana se fac maronii.


Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar farin, alaturi de o cana cu lapte.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/gogosi-4.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

22.01.2017, 12:41

Bune gogosi!

kytz 1

22.01.2017, 13:12

Ancutsa 1

22.01.2017, 13:19

Va multumesc mult!
O duminica frumoasa si dulce va doresc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minciunele