Gogosi a la Motan la Oale

de CarmenBlue in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2658 vizualizari

 

Una dintre retetele mele favorite! Desi am citit o gramada despre gogosi, modul lor de preparare si ingrediente, reteta Motanului mi s-a parut cea mai "la obiect", au iesit atatia gogosi cati trebuie pentru familia mea. Nici prea multi, nici prea putini! Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Motan la Oale:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta intr-un castron mai mare.


Se bat ouale cu o furculita si se adauga peste faina, Laptele caldut l-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se toarna peste faina laptele cate putin amestecandu-se. Dupa omogenizare, se adauga si untul moale la temperatura camerei. Am adaugat si o lingurita de coaja de portocala cu zahar, (de la borcan).


Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.


Se unge un bol curat cu unt, se pune aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.


Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se acopera cu un prosop curat si se mai lasa 15 min.


Se incinge ulei mai multisor intr-un ceaun, de preferat. Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.


Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra sau se pot umple cu crema de ciocolata, budinca sau gem.


Pofta Buna!


TIPS-URI

1

Eu las aluatul la dospit in cuptorul cu microunde si creste de fiecare data foarte frumos.

2

Nu mai stiu la cine am vazut acest truc, dar e bine ca gogsile sa se puna la prajit cu partea pe care au stat pe masa in sus in ulei. Se umfla nemaipomenit si, daca uleiul e suficient, se intorc singuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Motan la Oale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.10.2015, 21:00

bune bune

Catalina L 1

23.10.2015, 21:23

CarmenBlue 1

24.10.2015, 23:41

Haideti de luati! Va ofer cu drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale ca acasa
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)