Gogosi ca la gogoserie

de Rahela Velicu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 7863 vizualizari

 

Asa gaseam in copilarie gogosi la gogoserii, de atunci nu am mai mancat. Sunt minunate!
Asa - Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri de zahar
  • zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la gogoserie:

Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.


Punem faina intr-un bol, adaugam maiaua, restul de lapte caldut si apa minerala si incepem sa framantam. Daca mai trebuie, mai adaugam un praf de faina sa nu se lipeasca aluatul de maini. Il lasam la dospit 30 de minute, in loc calduros.


Punem uleiul la incins, iar intre timp facem gogosile: presaram ulei pe blatul de lucru si pe degete si intindem foi rotunde cu mana.


Punem pe rand, cate o gogoasa in uleiul incins bine. La final le pudram cu zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu ciocolata sau cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rahela Velicu 1

18.01.2017, 10:39

kytz 1

19.01.2017, 18:40

Rahela Velicu 1

20.01.2017, 20:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene