Gogosi cu glazura de ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 7525 vizualizari

 

ceva dulce si dragalas...pentru fiecare bucataras!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr zahar 
  • un cubulet de drojdie(25gr)
  • 3 oua
  • jum de pahar de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • o esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra(pentru cand sunt gata gogosile)
  • ulei pt prajit

Glazura:

  • 5 linguri de finetti(sau 1 ciocolata cu lapte 100gr)
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de apa
  • bombonele pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre timp pregatim glazura de ciocolata.


Punem intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, 1 lingura de unt si 2 linguri de apa si dam la foc mic...apoi amestecam bine cam 2-3 minute si dam la o parte sa se raceasca.


Dupa ce aluatul a crescut, il intindem pe o planseta tapetata cu faina si facem formele cu paharul. Eu le-am facut cu gaura, iar ca sa-mi iasa forma am taiat cu un capac de la o sticla normala:P (ca in imagine).


La sfarsit le dam prin zahar pudra, apoi adaugam glazura peste ele si bombonelele colorate.


Va poftesc la o gogoasa...si un pahar de lapte inclus in meniu.


Sper sa va placa:D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

deyutzky 1

26.02.2011, 22:35

)))))) sa deschidem un topic cu bancuri despre bunatati)

deyutzky 1

26.02.2011, 23:00

esti o nebunica ...esti nascuta in '88?

adry88 1

16.06.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza si marar