Gogosi cu glazura de ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 8051 vizualizari

 

ceva dulce si dragalas...pentru fiecare bucataras!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr zahar 
  • un cubulet de drojdie(25gr)
  • 3 oua
  • jum de pahar de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • o esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra(pentru cand sunt gata gogosile)
  • ulei pt prajit

Glazura:

  • 5 linguri de finetti(sau 1 ciocolata cu lapte 100gr)
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de apa
  • bombonele pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre timp pregatim glazura de ciocolata.


Punem intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, 1 lingura de unt si 2 linguri de apa si dam la foc mic...apoi amestecam bine cam 2-3 minute si dam la o parte sa se raceasca.


Dupa ce aluatul a crescut, il intindem pe o planseta tapetata cu faina si facem formele cu paharul. Eu le-am facut cu gaura, iar ca sa-mi iasa forma am taiat cu un capac de la o sticla normala:P (ca in imagine).


La sfarsit le dam prin zahar pudra, apoi adaugam glazura peste ele si bombonelele colorate.


Va poftesc la o gogoasa...si un pahar de lapte inclus in meniu.


Sper sa va placa:D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

deyutzky 1

26.02.2011, 22:35

)))))) sa deschidem un topic cu bancuri despre bunatati)

deyutzky 1

26.02.2011, 23:00

esti o nebunica ...esti nascuta in '88?

adry88 1

16.06.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-eclere