Gogosi cu iaurt

de silvi0ara in Dulciuri, 24 Feb 2012 | 4234 vizualizari

 

Sunt usor de facut,iar rezultatul a fost neasteptat de bun.

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  •  2 pliculete zahar vanilat 
  •  4 linguri de zahar tos
  •  un strop de sare
  •  coaja rasa de la o lamaie
  • 400 g iaurt 
  •  300 g faina
  •  1 plic praf de copt
  •  ulei pentru prajit (depinde de marimea tigaii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Se amesteca ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat.

Dupa aceea am cernut peste compozitie faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena. Rezulta un aluat elastic si gros incat nu curgea de pe lingura. (mai gros decat aluatul de clatite).Se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 10 minute
Intre timp se inginege uleiul.

Cand uleiul s-a incins suficient de mult,se da focul f.mic si am inceput sa pun cu lingurita gramajoare de aluat in baia de ulei.

Am lasat gogosile cat sa se rumeneasca pe toate partile.(este bine sa incercati mai intai 1-2 gogosele sa vedeti daca sunt patrunse,asa putei regla puterea focului.Daca este prea incins,gogoselele nu se fac in mijloc).

Se servesc pudrate cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu iaurt-0
Gogosi cu iaurt-1
Gogosi cu iaurt-2

COMENTARII (30)

silvi0ara

silvi0ara 1

24.02.2012, 23:35

Elena_Daria,asa este.

silvi0ara

silvi0ara 1

24.02.2012, 23:36

rocsi_1612,ai dreptate.Sigur o sa mai fac,a fost asa de proba,ca nu m-am saturat.

mena29

mena29 1

25.02.2012, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!