Gogosi cu jeleu de kiwi

de simona72 in Dulciuri, 20 Mar 2013 | 1436 vizualizari

 

Initial am vrut un desert cu fructe, ca tot aveam fructe in cos si nu le minca nimeni, dar tot vazind zilele astea gogosi pe site si cum sunt pofticioasa, am decis sa imbin utilul cu placutul. Nu am mai facut pina acum jeleu de kiwi, a fost si pt mine o surpriza cit este de bun...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 gr faina alba de buna calitate
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • jumatate lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja de la o portocala
  • 50 ml ulei
  • jumatate cub de drojdie proaspata

pt jeleu:

  • 5 kiwi
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • o jumatate limeta
  • ulei pt prajit gogosile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu jeleu de kiwi:

Faceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul, sarea, zaharul, coaja de portocala, faina si deasupra drojdia rupta bucatele.


Lasam aluatul sa creasca aproximativ 40 minute, luam jumatate din cantitate, o intindem pe masa de lucru cu sucitorul si cu un pahar sau orice forma rotunda decupam gogosile. Procedam asa pina terminam aluatul, eu am mai pastrat putin aluat, din care am facut bilute pt decorul gogosilor. Dupa ce am decupat gogosile le mai lasam sa creasca la loc caldut. Intre timp facem jeleul: am curatat fructele, le-am dat prin robot, le-am pus intr-un vas pe foc cu apa, zaharul, zeama de limeta si am pus si limeta dupa ce am stors-o pt mai multa aroma. Am lasat sa fiarba pina a inceput sa se ingroase putin, iar apoi am trecut-o prin strecuratoare pt a elimina semintele.


Am prajit gogosile dupa ce au crescut, in ulei incins, pina au devenit aramii pe ambele parti. Gogosile le dam prin jeleul de kiwi, le punem pe o farfurie pe care am pudrat-o inainte cu zahar pudra, iar in virf le punem bilute de aluat prajite si date prin jeleu.


Pofta buna, sunt delicioase...!!!!


 

TIPS-URI

1

fructele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu jeleu de kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Satisfyyourcravings 1

20.03.2013, 22:00

Sună senzațional!

diana_k 1

21.03.2013, 10:21

simona72 1

21.03.2013, 10:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Loukoumades (gogoşi cu miere)