Gogosi cu smantana

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 560 vizualizari

 

Inspirat de Claudia (Valclaudia). Foarte bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200g smantana 12% grasime
  • 25g drojdie proaspata
  • 70g zahar tos
  • 100ml lapte
  • coaje rasa de la o lamaie
  • 500g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu smantana:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute.


Restul de faina o punem intr-un castron mare.


Se toarna maiaua peste faina, se adauga smantana la temperatura camerei, coaja de lamane si ouale batute.


Se framanta un aluat elastic.


Se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald 1,5-2 ore pana isi dubleaza volumul.


Se tapeteaza masa de lucru cu faina si intindem aluatul in foaie de 1 cm grosime.


Cu o forma sau un pahar se decupeaza gogosile de marimea dorita.


Se mai lasa la dospit inca 25-30 minute.


Se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile in baie de ulei.


Se pun in uleiul incins cu partea care a stat deasupra la dospit in jos (rasturnate) ca sa creasca frumos.


Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.


Se transfera pe un platou si se presara cu zahar pudra din abundenta.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

10.11.2016, 18:48

Multumesc

Panacris 1

10.11.2016, 18:53

MotanLaOale 1

10.11.2016, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pere în sos de caramel