Gogosi de post

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 6619 vizualizari

 

desert de post

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 150 gr. margarina Unirea
  • 100 ml ulei
  • 100 gr. zahar pudra
  • cca 600 ml apa calduta
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 700 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul.

Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie.

Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei, framantam pana se dezlipeste aluatul de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit mai mult de o ora.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si decupam cercuri de marimea dorita.

Transferam cercurile din aluat de pe masa de lucru pe un prosop de bucatarie si le mai lasam la dospit inca o ora. 

(Eu am folosit resturile de aluat pentru un alt desert pe care l-am copt in cuptor si pentru care voi da imediat cantitatile estimative pentru ca va fi urmatoarea reteta postata)

Punem uleiul la incins intr-o cratita, apoi prajim pe rand gogosile pana capata culoare aurie. Scoatem gogosile fierbinti pe servetele absorbante, pentru a scapa de uleiul in exces.

Asezam apoi gogosile pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)