Gogosi de post cu scortisoara la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 1839 vizualizari

 

Varianta mai sanatoasa a gogosilor prajiti e cea la cuptor si pentru ca multa lume cauta si varianta de post am adaptat reteta in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Iar eu nu am treaba daca mananc un produs de post sau nu atata timp cat imi place.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Presaram deasupra gogosilor un amestec facut din:
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu scortisoara la cuptor:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.


Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.


Intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si cu un pahar decupam forme rotunde.


Deasupra fiecarei forme decupate presaram zaharul amestecat cu scortisoara.


Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.


Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 12-15 minute sau pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem gogosile din cuptor si le servim dupa ce s-au racit putin alaturi de o cana de ceai sau cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu scortisoara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

04.04.2016, 19:37

Bravo . Imi place ca le-ai facut la cuptor

T I M E A 1

04.04.2016, 20:38

Bya Ralu 1

04.04.2016, 23:07

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Supa de linte