Gogosi de post cu scortisoara la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 4535 vizualizari

 

Varianta mai sanatoasa a gogosilor prajiti e cea la cuptor si pentru ca multa lume cauta si varianta de post am adaptat reteta in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Iar eu nu am treaba daca mananc un produs de post sau nu atata timp cat imi place.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Presaram deasupra gogosilor un amestec facut din:
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu scortisoara la cuptor:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.

Intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si cu un pahar decupam forme rotunde.

Deasupra fiecarei forme decupate presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 175  de grade timp de aprox 12-15 minute sau pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem gogosile din cuptor si le servim dupa ce s-au racit putin alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu scortisoara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

04.04.2016, 19:37

Bravo . Imi place ca le-ai facut la cuptor

T I M E A 1

04.04.2016, 20:38

Bya Ralu 1

04.04.2016, 23:07

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza