Gogosi infuriate

de - Andreea - in Mancaruri de post, 23 Mai 2014 | 6166 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor...sunt niste gogosi atit de bune si pufoase...si unde mai pui ca sunt si de post !!! Multumesc mult Meri pentru reteta >:D

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 500 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate:

Punem drojdia impreuna cu zaharul intr-un bol si frecam pana ce drojdia s-a lichefiat.

Adaugam 200 ml apa calduta ( NU fierbinte) si 200 gr faina cernuta.Amestecam ingredientele ,acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 10 minute.

Restul de apa o incalzim si o amestecam cu sarea.Turnam peste maia amestecand continuuu cu o lingura de lemn.

Adaugam faina putin cate putin amestecand mereu.

Vom obtine un aluat moale (pe care nu il vom framanta ).Presaram putina faina pe suprafata si lasam la crescut 25-30 minute.

Cand aluatul a crescut ( aproape si-a dublat volumul) formam gogosi pe care le prajim in uleiul incins in prealabil la foc tare.

Ca aluatul sa nu se lipeasca,inainte de a modela fiecare gogoasa umezim mainile intr-un vas cu apa.

Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Se pudreaza cu zahar pudra,dupa preferinta fiecaruia.

TIPS-URI

1

Pentru gogosi mai aromate puneti in aluat si 2-3 pliculete cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

23.05.2014, 22:38

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:22

foarte bune!

janette 1

04.03.2015, 19:27

Tocmai le-am facut...sunt senzationale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie