Gogosi glazurate

de Pushaa in Dulciuri, 5 Iun 2014 | 3346 vizualizari

 

Gogosile sunt preferatele mele! Merg perfect cu o cana de lapte cald si dimineata si la pranz si seara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1 pahar zahar
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf sare
  • 50 ml ulei
  • 200 gr ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute.


Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem maiaua, ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat si putin lapte. Incorporam toate ingredientele prin miscari circulare din interior spre exterior turnand laptetle treptat. Framantam bine iar la sfarsit punem uleiul si framantam pana cand aluatul absoarbe tot uleiul.


Invelim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald.


Dupa ce a dospit pudram masa cu faina si intindem foi. Taiem cercuri cu un pahar sau o cana mai mare iar pentru cercul din interior putem folosi o sticla sau un dop. Le mai lasam sa creasca 10 minute, apoi se pun in tigaie cu partea care a stat pe masa in sus.


Topim ciocolata la baie de abur cu 2 linguri de ulei. Inmuiem fiecare gogoasa astfel incat sa cuprinda doar partea superioara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

dantes 1

06.06.2014, 08:13

simplu si gustos

xana 1

07.06.2014, 00:30

abstract01 1

05.09.2015, 14:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)