Gogosi glazurate de post, la cuptor

de Nadyne in Dulciuri, 25 Noi 2016 | 1602 vizualizari

 

     Nu cunosc multe persoane carora sa nu le placa gogosile. Iar cele de post si mai ales cele coapte in cuptor, nu sunt deloc mai prejos decat cele preparate cu lapte, oua si prajite in baie de ulei. Sunt gustoase, aromate si mult mai sanatoase...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g zahar brun
  • 60 ml ulei
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ciocolata neagra de post
  • gem
  • ornamente din zahar
  • cativa mieji de nuca
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate de post, la cuptor:

Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.


Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.


Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum formam un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.


Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem sau dulceata mai consistente care va plac.


Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute.


Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.


Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie.


Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.


Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate de post, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Catalina L 1

26.11.2016, 14:23

frumoase tare

Rocsi 1

26.11.2016, 21:02

Ce grozave pot fi aceste gogosi!

diaconta 1

30.11.2016, 21:27

ce pufoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata