Gogosi infuriate "Reteta mamei"

de merisor in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 6085 vizualizari

 

Mama mea este renumita in tot satul pentru gogosile pe care la fece.
Eu nu am facut de multe ori pentru ca mananc de la ea, dar acum in post am zis ca e musai sa le fac.
Au iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • esenta de portocale
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate "Reteta mamei":

Am pregatit intai maiaua.


Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute.


Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat peste maia amestecand continuu cu o spatula de lemn si am inceput sa pun faina cate putin pana la terminarea acesteia.


Iese un aluat mai moale si nu se framanta, doar se amesteca cu spatula pana la omogenizare.


Am presarat faina deasupra, am acoperit si am lasat la crescut cam 25 minute.


Cand a crescut suficient, aproape si-a dublat volumul, am pus ulei intr-un vas pe foc(un tuciulet), cam de doua degete inaltime. Am luat un vas cu apa in care mi-am umezit mainile si am inceput sa formez gogosile in maini, aplatizand aluatul cat mai bine si dandu-le o forma mai ovala, apoi le-am plonjat in uleiul incins bine. Am prajit pe ambele parti, nu mai mult de un minut doua fiecare. Focul trebuie sa fie mai tare pentru a nu se imbiba de ulei in timpul prajirii.


Le-am scos pe un prosop absorbant si am pudrat cu zahar vanilat si zahar farin.


Au iesit foarte pufoase.


Drojdia proaspata si faina buna face totul posibil.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate "Reteta mamei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Lau 1

18.11.2012, 16:46

servesc si eu

merisor 1

18.11.2012, 17:03

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:26

cel mai mult imi place denumirea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post