Gogosi pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 3663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • esente(vanile.lamaie,midgale,rom)
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca toate cu o lingura de lemn si se mai adauga faina cat mai cuprinde si incepem sa amestecam cu mana, faina se pune pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit timp de 2-3 ore la cald.

Se presara faina pe locul unde intindem aluatul, se mai framanta putin, il intindem si facem forma cu un pahar sau fiecare cum doreste. Se mai lasa timp de 20 min. Intr-un ceaun se pune uleiul si cand s-a incins se adauga gogosile, se lasa cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Se presara zahar pudra peste gogosile facute. Se pot servi cu miere sau cu nutella sau simple!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Bya Ralu 1

05.07.2012, 19:30

delia64 1

22.05.2013, 15:11

Bya Ralu 1

22.05.2013, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!