Gogosi pufoase

de mimmi in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 10219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie uscata
  • 2-3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • +ulei pentru prajit
  • +zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt.

Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat, elastic si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pentru cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem pe masa infainata intr-o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cercuri cu o forma sau un pahar. In mijloc am taiat cate un cerculet cu ajutorul ustensilei de scos coatoare la mere. Lasam gogosile la dospit cca 25 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie destul de inalta si prajim gogosile, pe ambele parti, pana devin aurii. Le scoatem pe un servet absorbant si le dam prin zahar pudra. Se servesc calde sau reci, langa un pahar de lapte, cafea, ciocolata calda.. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mimmi 1

17.03.2014, 14:02

ValClaudia, scuze ca iti raspund doar acum.
Am gresit eu la modul de preparare.
Nu se pune praf de copt doar drojdie

robert_b 1

14.07.2014, 12:42

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:13

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ineluse pufoase