Gogosi super pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 15 Ian 2014 | 7395 vizualizari

 

Reteta By Timea,foarte bune sunt,am respectat toata reteta am pus in plus esenta de vanilie care le-au aromat ...yummy

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 200 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zaahr pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi super pufoase:

Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar.


Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala.


Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar.


Se pun si ouale amesteca si esenta de vanilie continuand sa framantam.


Punem si uleiul si mai framantam 5 minute.


Se lasa la dospit la loc cald timp de 1ora-1 ora jumate.


Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul.Cu un pahar formam cercuri care le lasam la dospit 40 minute,


Intr-un ceaun punem ulei ,il lasam sa se incinga si punem pe rand formele de aluat.


Se presara zahar pudra deasupra.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie sa fie la temeperatura camerei.

2

Uleiul trebuie sa fie incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:34

bune

diana_k 1

17.01.2014, 08:32

Bya Ralu 1

17.01.2014, 23:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele