Gomboti cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 20 Sep 2015 | 1852 vizualizari

 

Aveam aceasta reteta pe lista de asteptare de multa vreme, de la Mena, cea cu gropite! :-* Mi-a suras ideea acestei retete pentru ca este fara cartofi, fara framantare sau mai stiu eu ce. Se fac repede si sunt foarte buni!
Multumesc Mena pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 g prune
  • 1 l apa
  • 3-4 lg zahar
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 7 cani apa
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • pesmet
  • zahar
  • 4-5 lg ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua.


Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.


Intr-o oala incapatoare se pune la fiert cele 7 cani cu apa si sarea. Malaiul, faina alba si grisul se amesteca impreuna. Cand incepe sa fiarba apa se toarna usor si se amesteca repede cu un tel avand grija sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute, astfel incat sa capete o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca atat cat sa se poata lua din compozitie si modela cu mana.


Intr-o tigaie se pune uleiul si se incalzeste usor. Se toarna pesmetul si zaharul, se amesteca bine lasand pe foc pana incepe sa isi schimbe putin culoarea pesmetul. Se stinge focul si se da deoparte.


Cu mainile umede se ia din compozitie, se aplatizeaza, se pune in mijloc pruna/jumatate de pruna si se formeaza o biluta, potrivit de mare.


Se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se prinda peste tot pesmetul si se scot apoi intr-un bol. Daca preferati, se mai poate adauga putin zahar peste, inainte de a fi serviti.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Cu aceeasi cana se masoara toate ingredientele.

2

Daca prunele sunt mai acrisoare se poate adauga mai mult zahar in apa in care se oparesc.

3

Se pot inlocui prunele cu gem mai gros, de care preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MOKUSKA 1

21.09.2015, 10:18

interesanta , as manca zilnic

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:10

mirela0911 1

21.09.2015, 15:14

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune